En helt vanlig torsdag kan lätt förgyllas med våfflor och alfapet. Magiskt på hög nivå, á la Elsa Billgren. Ja. Så är det med det. Inte mycket mer att tillägga.
Om ni inte tycker att det är magiskt och mysigt nog kan ni skita i alfapetet, och surfa in på cute overload. Rekomenderar särskilt den hära krabaten. *VILL HA DEN*
Stajn, jag har försökt göra din fantastiska hommoz med persilja, men den blir inte som den ska. Din var liksom helt porös och luftig, och min blir torr och mer som typ... blålera i konsistensen. Vad gör jag för fel?
ÅÅÅH kanske glömde du att ha i vätska? Ta spadet från kikärten eller vanligt vatten, ca en matsked oil och sen är det bara att späda ut och stavmixa till rätt konsistens. LYCKA TILL plus att jag VET att din blev jättegod också!
En gång bodde jag och Emma och Påan tillsammans i en möblerad andrahandslya i Enskededalen.
Tre personer och ett kylskåp, vi lärde känna varandras matvanor och levde i symbios på bland annat bönor i alla dess former (Bönor ala Italia tillexempel fixar du lätt med Italiensk Salladskrydda och lite extra oregano).
Det fanns ett bra ICA i Dalens centrum och dom drog igång en prispressarkampanj som var som gjord för våra vanor, vad lyckliga vi var, Euroshopper Apelsinjuice 2 liter för ofattbara 9 kronor!
Bönorna som tidigare kostat 3 för 10 blev plötsligt 5 för 10 and so on.
Det var något extra med att gå och handla och veta att det var till oss alla tre.
Saker vi nästan alltid hade hemma under den perioden var: Skovmand grovbröd, ICAs knäckebröd, smör, avocado (lyckostund när det var 10 för 10 på Vivo Skanstull!) popcorn, pommes, frysgrönsaker, Drakens te, och en glassort som rätt och slätt hette ICE.
Några av mina bästa matminnen kommer därifrån, inte för att vi lagade så mycket avancerat (förutom kroppkakorna till Hannes Beckmansuppgift) utan för att maten smakade så jävla gott där, kanske för att vi var tillsammans och kanske för att vårt köksbord var det finaste jag sett i någon slags låtsasmarmor på mässingsben.
Efter Dalen flyttade vi hit och dit åt olika håll (Kristineberg, Fredhäll, Telefonplan, St Eriksplan, Aspudden) men fortsatte äta ihop ofta.
Nu bor jag i Malmö och Emma och Påan kvar i Stockholm och alldeles för sällan sitter vi vid samma bord, därför skapar vi nu Allemansrätten och visar för er och varandra vad vi lagat och ätit för mat.
Stajn, jag har försökt göra din fantastiska hommoz med persilja, men den blir inte som den ska. Din var liksom helt porös och luftig, och min blir torr och mer som typ... blålera i konsistensen. Vad gör jag för fel?
SvaraRaderaÅÅÅH kanske glömde du att ha i vätska? Ta spadet från kikärten eller vanligt vatten, ca en matsked oil och sen är det bara att späda ut och stavmixa till rätt konsistens. LYCKA TILL plus att jag VET att din blev jättegod också!
SvaraRaderashit, den ser ut som Jussen när han var bäbis!
SvaraRadera