tisdag 10 november 2009

Äppelpaj med en touch coca cola

Jag är inget fan av matpaj efter många år som vegetarian, eftersom det är den mest kreativa maträtt som många köttätare kan komma på. Men efterrättspaj däremot! Ikväll bjöds det på härlig, höstig äppelpaj gjord på vinteräpplen från min pappas trädgård. Den där vinterfrukten alltså, så jävla grym kvalle, förra året slängde pappa de sista äpplena i april, och då var de fortfarande "ätbara".

OBS! Det är en stor sked, inte en jätteliten portion.


Ingredienser:
Äpplen
Mjöl
Havregryn
Salt
Kanel
Coca cola
SMÖR

Hacka äpplen, lägg i form. Sockra, kanela.
Blanda havregryn, mjöl, smör och socker. Slå på en skvätt coca cola. Rör ikring.
Strössla deg över frukten. In i ugn.

Servera med vaniljsås på påse, mycket prisvärdare och godare än den färdiga på tetra. Hemmagjord kanske är godare, men det är så stor skillnad att det inte finns någon anledning att jämföra. Och orka göra hemmagjord vaniljsås, inte ens min morsa gör det.

Förresten skulle jag vilja rekomendera vaniljsås till rätten "sås och inget mer". Fast det är ju en klassiker som alla redan har provat.

/HEMMAEMMA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar