söndag 5 september 2010

Allemansrätten nyttjar allemansrätten

Ännu en gång har jag fått chansen att va i skogen. Och ha på mig raggsockor och elda. Det är ju det enda en vill liksom.

Vi åt osande ärtsoppa med mögelost. En rent estetisk helt klockren rätt. Grön och möglig. Till detta avnjöt vi en låda GOSA, ett helt ok rötjut som både är billigt och ekologiskt. Och festligt eftersom det uppmuntrar till ordvitsar som insinuerar att man vill gosa och inte dricka vin.

Frukost med tända ljus! Mysigt! OBS! Frukosten är inte väldigt liten, det är tändsticksasken som är stor.
Gnocci och sås gjord på grädde och zuccini. Samt tre korslagda sparrisar! Finns det något flottare än detta!?!?!?!?!


Till efterrätt åt vi chokladmousse. Eller en variantav allemansklassikern "smet i kärl".
Åh, äntligen en bild som bryter av mot råvaru- och matporrsestetiken!
Som jag rapporterat om tidigare så finns det svamp i skogen. Bara att plocka! Det är så jävla awesome att jag dör. Vi plockade någon sorts kantarell, kanske den bleke, och Karl Johan, eller "KJ", som jag brukar säga.

Vi tillagade svampen med ledorden "smör" och "grädde" i bakhuvet. Jag brukar ju ofta säga "hur äckligt kan det bli?" när jag lagar mat, men när det kommer till det här receptet känner jag mig tillräckligt styv i korken för att slopa den retoriska frågan (som jag visserligen brukar svara själv på och säga "NÄ inte särdeles!") och kort och gott säga "det KAN inte bli äckligt".

Ses så nu, ut i skogen och nyttja den hära fina allemansrätten!

HEMMAEMMA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar