söndag 5 september 2010

Allemansrätten tipsar

När du brer dig en smörgås med mycket grejer på så kan man lägga ett salladsblad över, som ett täcke som håller allt på plats. Denna mackbredningsteknik visas på bilden nedan. Man kan tydligt se att tomat, gurka samt persilja ligger tryggt på plats under salladsbladet!


På bilden syns också ett fat äppelkräm som jag kokat. Jävla gott, och trevligt att ta till vara på naturens godis. Äpplen hittar du lättast i vilken villatomt som helst på andra sidan den stora vägen som delar in området du bor i olika socialgrupper, eller som vi i vardagsmun säger: "rika" och "fattiga". Om du bor i stan så åker du enkelt med kollektivtrafiken och bara stiger av så fort du ser en villa. Om det är ett trevligt område du hamnar i så står det förmodligen en korg utanför något hus med äpplen som du får ta. Men ta för guds skull inte korgen, även om den är fin och perfekt för svampplockning, för då kommer de snälla givmilda människorna att bli ledsna.

Förresten, hur är det med allemansrätten egentligen? När slutar den gälla? Asså, man får ju plocka vad man vill i skogen, men förmodligen inte i någon annans villaträdgård. Det kanske iof bara gäller i skogen. Hur som helst. Kräm är gott.

HEMMAEMMA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar