fredag 11 juni 2010

Knäckebröd ja tack, men VAR är smöret?

Vad är det frågan om? Knäckebröd som är ett av världens godaste bröd presenteras jämt i så dåligt sällskap på paketet, varför? Håller ni med mig om att knäckebröd+smör=sant, utan smör ingen smak. Jag vet inte om smör anses fult eller inte frestade, om en tittar på serveringsförslagen nedan så verkar det ju inte bättre. Det är som att typ ALLT ska vara godare och "finare" är Bregott.

Exempel på saker som anses godare och "finare" än Bregott (eller valfritt bordsmargarin).



  • Laxroullad.
  • Inklippt dillkvist.
  • Ett basilikablad.
  • Mango och annan frukt (Hallå liksom!)
  • En räka.
  • Något rosa.
  • En skiva kylskåpskall Mozarella med krydd på.
  • En rädisa med blasten kvar.
  • En odefinierbar gegga i ena hörnet av skivan.
  • Med mera med mera
En gång för längesedan när jag och Lovisa stekte pannkakor kom hon på världens bästa slogan, hon sa "Det är smöret som gör´et!"och det håller jag verkligen med henne om. Det är nästan så att det skulle kunna bli hela Allemansrättens slogan, smör är ju vårt etikettmolns obesegrade förstapristagare nummer ett.

Smöriga sommarhälsningarhälsningar från Stajn

2 kommentarer:

  1. Dom brer ju alltid på fel sida knäcket också! Galna dom där knäckemakarna.

    HEMMAEMMA

    SvaraRadera
  2. jaaaa!!! smör!!!! så heligt! alltså om en macka är typ torr och gammal kan man ju alltid rädda den med ett tjockt lager smör!!
    hejdå från ebba

    SvaraRadera