onsdag 28 oktober 2009

Alle man till pumporna


Pumpan på bilden fick jag i födelsedagspresent av min mormor, den är odlad utan bekämpningsmedel i hennes trädgård vilket gör den lyxig, men VAD ska jag göra med den? Jag frågade mormor och hon kontrade med att skicka ett vykort med receptet på något som hette "Falsk Ostkaka", kanske är den kakan jättegod men jag vill laga något så att säga mer matnyttigt av pumpan. Har hört om pumpasoppa och rostad pumpa i ugn men jag vet inte, jag är bara osäker, skalet tillexempel kan man äta det? Ge mig bara en hint om hur den smakar så kan jag tänka ut något gott att laga (självklart bloggar jag om resultatet!). Som ni ser så står den nu bara på ett fat tillsammans med några äpplen som ett höststilleben till ingen nytta. Alternativet är att jag ger bort den i halloweengåva om det kommer några sockerstinna trick or treatungar och knackar på dörren. Tänk så glada dom kommer att bli när jag säger att den är
ekologisk och att dom kan skära ut ögonen själva och sätta ett värmeljus i!

TACK PÅ FÖRHAND från Stajn

3 kommentarer:

  1. Stajn! Vilken fin blogg ni har! Och vilken fin pumpa du har fått, fin att kolla på men säkert finare att käka. Pumpa smakar lite sött och är liksom lite mjölig i konsistensen, påminner om sötpotatis. Soppa eller ugnsrostad med salt är nog favoriterna. När jag bodde på NZ käkade vi sjukt mycket pumpa som var billigt där. Fick pumpapaj någon gång och det var också gott. Och nää skalet ska man inte äta men det kan du som sagt göra något roligt av och ge kidsen.
    Puss&kram,
    anna

    SvaraRadera
  2. Åh Anna! Tusen tack! Gullunge såklart att du skulle ha ett tips på lagret!

    SvaraRadera
  3. Fääähähähä! TREVLIGT INITIATIV! Den här matebloggen. Jag kommer följa troget. Puzz

    SvaraRadera